Sposób przygotowania:
Nalewka cytrusowa na miodzie
Pomarańcze i cytryny dokładnie szorujemy i sparzamy wrzątkiem. Kroimy na pół i wrzucamy do dużego słoja. Dodajemy pokrojony w plastry imbir i zalewamy alkoholem. Odstawiamy na trzy doby.
Po tym czasie wyjmujemy owoce i dokładnie wyciszamy z nich sok. Wlewamy do spirytusu.
Przegotowaną wodę przestudzamy i rozpuszczamy w niej miód. Wlewamy do alkoholu z sokiem i mieszamy. Filtrujemy i rozlewamy do butelek.
Nalewka jest gotowa po kilku tygodniach.
Po tym czasie wyjmujemy owoce i dokładnie wyciszamy z nich sok. Wlewamy do spirytusu.
Przegotowaną wodę przestudzamy i rozpuszczamy w niej miód. Wlewamy do alkoholu z sokiem i mieszamy. Filtrujemy i rozlewamy do butelek.
Nalewka jest gotowa po kilku tygodniach.