Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Sok jabłkowo-śliwkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Teraz dużo kwaśniejsza wersja soku jabłkowego, dlatego przyda się do niej odrobinę miodu. Nie za dużo by nie stracił "charakteru".

Sok jabłkowo-śliwkowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sok jabłkowo-śliwkowy

 

Sposób przygotowania:

Sok jabłkowo-śliwkowy
Wszystkie owoce (zarówno śliwki jak i jabłka) dokładnie myjemy zimną wodą. Jabłka kroimy w ćwiartki. Śliwki przekrawamy na pół i wyjmujemy z nich pestki. Składamy sokowirówkę i przeciskamy przez nią wszystkie przygotowane wcześniej owoce. Sok będzie mętny. Dodajemy do niego miód i mieszamy. Ze względu na lekką zawiesinę warto zamieszać jeszcze przed podaniem. Propozycja podania: z miętą i kostką lodu.
Sok jabłkowo-śliwkowy
Etap 1 - jabłkamyjemy i kroimy w ćwiartki
Sok jabłkowo-śliwkowy
Etap 2 - ze śliwek wyjmujemy pestki
Sok jabłkowo-śliwkowy
Etap 3 - owoce przeciskamy przez sokowirówkę
Sok jabłkowo-śliwkowy
Etap 4 - dodajemy jeszcze miód i mieszamy