Sposób przygotowania:
Sola w sosie greckimKiedy zbierzesz już wszystkie składniki zamrożoną włoszczyznę POLTINO wsyp na patelnię z przysmażoną na tłuszczu cebulą i porem i duś pod przykryciem ok. 10 minut, do miękkości. Następnie dodaj koncentrat pomidorowy i duś jeszcze przez ok. 5 minut, po czym dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj sproszkowaną paprykę i łyżeczkę musztardy. Wszystko zagotuj, mieszając. Solę posyp solą i pieprzem. Następnie usmaż na oleju. Selera pokrój w cienkie paski i usmaż na oleju w temperaturze 180 stopni. Usmażoną rybę ułóż na talerzu, do połowy zalej sosem greckim. Dodaj chrust z selera
i przystrój cytryną. Tak wytwornie prezentujące się danie na pewno zyska uznanie Twoich współbiesiadników. Zasmakujcie w wyśmienitej kompozycji soli i warzyw POLTINO.
akwaterma
Patelenka
Justyna33