Sposób przygotowania:
Specjalna sałatka na Popielec
Przygotowanie:
Białą rybę zeskrzybać z łusek,włożyć do garnka.Wlać szklankę bulionu warzywnego,skropić sokiem z cytryny.Gotować aż ryba zmięknie na małym ogniu.Wyjąć,osączyć przez papierowy ręcznik,podzielić na spore kawałki.Paprykę zesmażyć,obrać i pokroić w paski.Ogórki obrać i posiekać.Musztardę wymieszać dokładnie z oliwą i octem.Do smaku można posolić,popieprzyć,dodać lebiodkę.Wymieszać.Schłodzić.
Białą rybę zeskrzybać z łusek,włożyć do garnka.Wlać szklankę bulionu warzywnego,skropić sokiem z cytryny.Gotować aż ryba zmięknie na małym ogniu.Wyjąć,osączyć przez papierowy ręcznik,podzielić na spore kawałki.Paprykę zesmażyć,obrać i pokroić w paski.Ogórki obrać i posiekać.Musztardę wymieszać dokładnie z oliwą i octem.Do smaku można posolić,popieprzyć,dodać lebiodkę.Wymieszać.Schłodzić.