Sposób przygotowania:
Skrzydełka z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym
Skrzydełka z kurczaka przyprawiamy wedle uznania. Umieszczamy w rękawie do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 45 minut.
Sos słodko-kwaśny podgrzewamy. Wkładamy upieczone skrzydełka i gotujemy jeszcze kilka minut, żeby mięsko się trochę przegryzło z sosem.
Kaszę kuskus wsypujemy do miski. Zalewamy gorącą wodą 1 cm nad poziom kaszy. Po upływie 5 minut kasza jest gotowa do podania.
Sos słodko-kwaśny podgrzewamy. Wkładamy upieczone skrzydełka i gotujemy jeszcze kilka minut, żeby mięsko się trochę przegryzło z sosem.
Kaszę kuskus wsypujemy do miski. Zalewamy gorącą wodą 1 cm nad poziom kaszy. Po upływie 5 minut kasza jest gotowa do podania.