Sposób przygotowania:
Zupa truskawkowa z domową zacierką
Najpierw przygotować zacierkę. Do miseczki wsypać mąkę, sól i stopniowo dolewać wodę. Powinno powstać lekko twarde, zwarte i elastyczne ciasto.
Następnie umyte truskawki należy zagotować z dodatkiem cukru (ilość wg smaku). Palcami urywać niewielkie kawałki ciasta (robić kluseczki) i wrzucać do gotującej się zupy.
Wszystko razem zamieszać i podgotować dodatkowe 2-3 minuty.
Na końcu dodać śmietanę - do garnka lub oddzielnie do miseczek.
Następnie umyte truskawki należy zagotować z dodatkiem cukru (ilość wg smaku). Palcami urywać niewielkie kawałki ciasta (robić kluseczki) i wrzucać do gotującej się zupy.
Wszystko razem zamieszać i podgotować dodatkowe 2-3 minuty.
Na końcu dodać śmietanę - do garnka lub oddzielnie do miseczek.
Jagodowa
Magdalena88
Di bloguje