eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Pikantne skrzydełka z kurczaka Eli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Bardzo pikantne skrzydełka z kurczaka ze słodką wędzoną papryką. Danie dla smakoszy ostrych mięs. Moi takie bardzo lubią.

Pikantne skrzydełka z kurczaka Eli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pikantne skrzydełka z kurczaka Eli

 

  • 9 skrzydełek z kurczaka
  • 2 cebule
  • 8 ząbków czosnku
  • 3 łyżki sosu słodko-pikantnego chili
  • 2 łyżki słodkiej wędzonej papryki
  • sól
  • 8 łyżek oleju
  • 1-2 łyżki mąki pszennej

Sposób przygotowania:

Pikantne skrzydełka z kurczaka Eli
Cebule obrać z łupinek i drobno pokroić. Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę. Skrzydełka umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. W brytfance rozgrzać olej i obsmażyć skrzydełka. Do skrzydełek dodać cebulę,czosnek i smażyć jeszcze aż cebula się zeszkli. Do skrzydełek dodać sos chili,słodką wędzoną paprykę,sól,podlać wodą i dusić do miękkości. W miarę potrzeby dolewać wodę,żeby skrzydełka się nie przypaliły.Miękkie skrzydełka wyjąć z brytfanki. Mąkę wymieszać z wodą,wlać do sosu i zagotować. Smacznego!
Pikantne skrzydełka z kurczaka Eli
Skrzydełka umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.
Pikantne skrzydełka z kurczaka Eli
Cebule obrać z łupinek i drobno pokroić. Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę.
Pikantne skrzydełka z kurczaka Eli
W brytfance rozgrzać olej i obsmażyć skrzydełka.
Pikantne skrzydełka z kurczaka Eli
Do skrzydełek dodać sos chili,słodką wędzoną paprykę i sól.