Sposób przygotowania:
Rurki z bitą śmietaną
Ciasto francuskie rozwijam, kroję na paski o szerokosci mniej więcej 2 centymetrów. Następnie nawijam na metalowe foremki do rurek, zaczynam od węższej strony, brzegi powinny lekko nachodzić na siebie.
Foremki do rurek przed pierwszym użyciem powinno się natłuscić olejem, bądź margaryną.
Tak przygotowane rurki wykładam na blachę, która jest wyłożona papierem do pieczenia. Po wierzchu smaruję roztrzepanym jajkiem. Piekę około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Schłodzoną śmietanę ubijam z cukrem pudrem i ze smietan-fixem na sztywno.
Gdy rurki wystygną napełniam je bitą śmietaną za pomocą szprycy.
Foremki do rurek przed pierwszym użyciem powinno się natłuscić olejem, bądź margaryną.
Tak przygotowane rurki wykładam na blachę, która jest wyłożona papierem do pieczenia. Po wierzchu smaruję roztrzepanym jajkiem. Piekę około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Schłodzoną śmietanę ubijam z cukrem pudrem i ze smietan-fixem na sztywno.
Gdy rurki wystygną napełniam je bitą śmietaną za pomocą szprycy.