Sposób przygotowania:
Suflet rumowy
Z żółtek, cukru, cukru waniliowego i szczypty soli ubić białą pianę.
Dodać rum, sok cytrynowy, startą skórkę i razem ubić.
Ochłodzić i na krótko przed użyciem ponownie ubić.
Sztywną pianę z białek ubić na krótko przed pieczeniem.
Dodać krem z żółtek, przesianą przez sitko mąke ziemniaczaną i delikatnie wymieszać z pianą.
Formę do zapiekanek posmarować grubo masłem i wysypać grubo mieloną mąką.
Napełnić forme do około 2/3 wysokości.
Włożyć do gorącego piekarnika.
Piec w średniej temperaturze i zamknietym piekarniku.
Suflet podawać natychmiast po upieczeniu, w przeciwnym przypadku opadnie.
Dodać rum, sok cytrynowy, startą skórkę i razem ubić.
Ochłodzić i na krótko przed użyciem ponownie ubić.
Sztywną pianę z białek ubić na krótko przed pieczeniem.
Dodać krem z żółtek, przesianą przez sitko mąke ziemniaczaną i delikatnie wymieszać z pianą.
Formę do zapiekanek posmarować grubo masłem i wysypać grubo mieloną mąką.
Napełnić forme do około 2/3 wysokości.
Włożyć do gorącego piekarnika.
Piec w średniej temperaturze i zamknietym piekarniku.
Suflet podawać natychmiast po upieczeniu, w przeciwnym przypadku opadnie.