Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 301]

Surówka marchwiowo – jabłkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna i zdrowa surówka z marchewki i jabłka, w sosie jogurtowym, doprawiona sokiem z cytryny i solą ziołową.

Surówka marchwiowo – jabłkowa

Składniki:

Surówka marchwiowo – jabłkowa

 

  • Marchewka – 3 szt
  • Jabłka winne – 2 szt
  • Sok z cytryny – 1 łyżka
  • Olej- 1 łyżeczka
  • Jogurt naturalny – 50 ml
  • Cukier
  • Sól ziołowa

Sposób przygotowania:

Surówka marchwiowo – jabłkowa
Marchew obrać, opłukać i zetrzeć na tarce jarzynowej o drobnych oczkach. Jabłka opłukać, obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. 
Połączyć marchew z jabłkiem w misce skropić sokiem z cytryny, polać olejem, doprawić do smaku sola ziołowa i cukrem i wymieszać z jogurtem.

 Surówkę wstawić na pół godz do lodówki.