kuchcik89

kuchcik89

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 134]

Jabłka w cieście naleśnikowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ich przygotowanie jest bardzo proste. Świetnie nadają się na deser lub słodki obiad. Na pewno zasmakują najmłodszym głodomorom :)

Jabłka w cieście naleśnikowym

Składniki:

Jabłka w cieście naleśnikowym

 

 

  • ciasto:
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka wody mineralnej gazowanej
  • 2 jajka
  • 2 łyżki cukru
  • mąka

 

Sposób przygotowania:

Jabłka w cieście naleśnikowym

ETAP 1:

Jabłka w cieście naleśnikowym

Z podanych składników przygotować ciasto naleśnikowe. Jego konsystencja powinna być gęsta. Obrane jabłka pokroić w plastry i wydrążyć.

ETAP 2:

Jabłka w cieście naleśnikowym

Przygotowane wcześniej jabłka maczać w cieście naleśnikowym i smażyć na tłuszczu z obu stron. Przed podaniem odsączyć z nadmiaru tłuszczu.

Podawać posypane cukrem lub/i cynamonem.


Tagi:

owoce jabłka