blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Surówka na słodko

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Świetny przepis naprawdę polecam!

Surówka na słodko

Składniki:

Surówka na słodko

 

  • 30 dag czerwonej kapusty
  • 1 gruszka
  • 3 łyżki octu winnego
  • 3 łyżki oleju
  • 3 łyżki rodzynek
  • imbir
  • świeżo zmielony pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

Surówka na słodko
Kapustę dość drobno poszatkuj, posól, odstaw na pół godziny, kiedy zmięknie, odciśnij, włóż do salaterki.Ocet połącz z olejem, dodaj dokładnie umyte i osuszone rodzynki. Gruszkę opłucz, obierz, wytnij gniazdo nasienne, drobno posiekaj, włóż do zalewy z rodzynkami. Kapustę przypraw do smaku solą, pieprzem i imbirem, na wierzch wyłóż zalewę z rodzynkami i kawałeczkami gruszki, schłodź, przed podaniem wymieszaj.