Surówka paprykowo-pomidowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zachęcam do spróbowania.....

Surówka paprykowo-pomidowa

Składniki:

Surówka paprykowo-pomidowa

 

  • 2 szt pomidory,
  • 0,5 szt czerwona słodka świeża papryka,
  • 0,5 szt średnia cebula,
  • do smaku ocet balsamiczny,
  • do smaku pieprz czarny grubomielony Prymat,
  • do smaku Kucharek - uniwersalna

Sposób przygotowania:

Surówka paprykowo-pomidowa
Najpierw sporządzamy sos: ocet balsamiczny wymieszać z pieprzem i Kucharkiem.Opłukane pomidory pokroić w ósemki, paprykę w mniejsze kawałki,obraną cebulę drobno posiekać. Warzywa połączyć z sosem, dokładnie,delikatnie wymieszać, odstawić do lodówki na 15 minut.Podawać po schłodzeniu.

Tagi:

papryka