skatarzynka

skatarzynka

Szef Kuchni
[Przepisów: 43]

Surówka z czerwonej kapusty,

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna surówka, pasuje do niedzielnego obiadu.

Surówka z czerwonej kapusty,

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty,

 

  • czerwona kapusta
  • czerwona cebula
  • majonez
  • pieprz
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty,
1. Czerwoną kapustę lekko płuczemy w zimnej wodzie. 2. Kapustę szatkujemy na szatkownicy, lub przekrajamy na pół i sami kroimy nożem na podłużne paseczki. 3. Kapustę gotową należy posolić i odstawić na 20 minut, lub jeśli ktoś woli obgotować lekko we wrzątku. 4. Cebulkę czerwoną kroimy w kostkę. 5. Cebulę solimy o odstawiamy aby puściła soki. 6. Kapustę i cebulę mieszamy, solimy, pieprzymy i dodajemy majonezu. SMACZNEGO.

Tagi:

kapusta