kasia2201

kasia2201

Szef Kuchni
[Przepisów: 110]

Surówka z czerwonej kapusty II

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo dobra do wędlin i do drugiegi dania.

Surówka z czerwonej kapusty II

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty II

 

  • 1 głowka czerwonej kapusty
  • 1-2 małe cebule
  • 1 puszka groszku zielonego
  • 1 mały słoik majonezu
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty II
Kapustę poszatkować i ugotować w osolomej wodzie. Po ugotowaniu odlać wodę, skropić kapustę sokiem z cytryny i ostudzić. Gdy kapusta przestygnie, drobno pokroić. Dodać groszek, cebulę pokrojoną w kostkę, majonez, wszystko wymieszać i doprawić do smaku.

Tagi:

kapusta