Sposób przygotowania:
Surówka z czerwonej kapusty z kalarepką
Kapustę czerwoną bardzo drobno posiekać, wymieszać z solą i pozostawić na 1 godzinę. Następnie odcisnąć z powstałego soku. Jabłko i kalarepkę obrać, z jabłka usunąć gniazda nasienne. Cebulę drobno posiekać. Do salaterki włożyć kapustę, posiekaną cebulę, utarte na tarce o dużych otworach ogórki, jabłko i kalarepkę, dodać majonez. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
![Surówka z czerwonej kapusty z kalarepką Surówka z czerwonej kapusty z kalarepką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-czerwonej-kapusty-z-kalarepka-77568.jpg)
![Surówka z czerwonej kapusty z kalarepką Surówka z czerwonej kapusty z kalarepką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-czerwonej-kapusty-z-kalarepka-77569.jpg)