bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 871]

Surówka z czerwonej kapusty z porem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 15

Surówkę z czerwonej kapusty mogę jeść codziennie, jest szybka do przyrządzenia i smaczna. Idealna do drugiego dania.

Surówka z czerwonej kapusty z porem

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty z porem

 

  • mała główka czerwonej kapusty

 

 

  • 1 duża cebula cukrowa

 

  • majonez

 

 

  • cukier

 

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty z porem
Kapustę myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Oczyszczonego i umytego pora kroimy w pół plastry.

Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Wszystko łączmy ze sobą, skrapiamy wyciśniętym sokiem z cytryny, dodajemy majonez, mieszamy i doprawiamy do smaku solą , pieprzem i cukrem.