Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Surówka z czerwonej kapusty z majonezem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Surówka z czerwonej kapusty to świetny dodatek do obiadu

Surówka z czerwonej kapusty z majonezem.

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty z majonezem.

 

  • 40 dag kapusty czerwonej,
  • 1 jabłko,
  • 1 por,
  • 1 łyżka musztardy,
  • 100 ml majonezu,
  • sok z cytryny,
  • sól,
  • cukier

 

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty z majonezem.
Kapustę drobno poszatkować lub zetrzeć na tarce o dużych otworach, sparzyć wrząca wodą, odcisnąć. Jabłko obrać, usunąć nasiona, zetrzeć na grubej tarce, skropić sokiem z cytryny. Por pokroić w cienkie pół krążki. Majonez wymieszać z musztardą. Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać majonez, przyprawić do smaku solą, cukrem, wymieszać. Podawać do potraw mięsnych.