bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 871]

Surówka z czerwonej kapusty z chrzanem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 15

Surówka doskonale pasuje do drugiego dania, jest bardzo smaczna. Dodatek chrzanu sprawia że surówka ma fajny ostry smak.

Surówka z czerwonej kapusty z chrzanem

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty z chrzanem

 

  • Pół główki czerwonej kapusty

 

 

  • 1 cebula

 

  • 2 łyżki tartego chrzanu

 

  • 4 łyżki majonezu

 

 

 

  • Cukier

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty z chrzanem
Kapustę myjemy, osuszamy, jabłko obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, obraną cebulę kroimy w kostkę.

Wszystkie składniki przekładamy do miski, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy majonez oraz chrzan, wszystko razem mieszamy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.

Surówkę wstawiamy na godzinę do lodówki.