malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Surówka z kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Taką surówkę bardzo często robię do każdego obiadu, jest smaczna a składniki są proste i łatwo dostępne.

Surówka z kapusty

Składniki:

Surówka z kapusty

 

  • 1/3 średniej kapusty białej,
  • 2 papryki czerwone,
  • 2 łyżki posiekanego kopru,
  • 5 ogórków konserwowych,
  • łyżeczka soli,
  • szczypta pieprzu,
  • sok z połowy cytryny,
  • 2 łyżki majonezu,
  • łyżka oliwy.

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty
Kapustę bardzo drobno siekamy i parzymy na sitku gorącą wodą, następnie solimy i odstawiamy na 20 min. Ogórki kroimy w średnie części a papryki w słupki. Mieszamy w misce kapustę, papryki, ogórki, dodajemy koper, oraz pieprz (w razie potrzeby również sól), wciskamy sok z cytryny i zaprawiamy majonezem i oliwą, wstawiamy do lodówki na 30 min.

Tagi:

kapusta