bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 863]

Surówka z kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo smaczna surówka z białej kapusty z marchewką i sosem musztardowym, idealna do obiadu, szczególnie polecam do ryby.

Surówka z kapusty

Składniki:

Surówka z kapusty

 

  • pół główki białej kapusty

 

  • 1-2 marchewki

 

  • 1-2 łyżki musztardy

 

 

  • cukier

 

 

  • olej

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty
Umytą kapustę drobno kroimy, lekko solimy i pozostawiamy do momentu aż puści sok. Obrana marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach.

Kapustę lekko odciskamy nadmiaru soku, razem z marchewką przekładamy do miski, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy musztardę oraz olej, doprawiamy do smaku.

Wszystko dokładnie mieszamy, surówkę wstawiamy do lodówki.