Sposób przygotowania:
Surówka z pekinki
Warzywa opłukać i osuszyć. Liście kapusty przekroić wzdłuż na pół, a następnie pokroić w paski. Z papryki usunąć gniazdo nasienne, miąższ pokroić w cienkie paski. Marchewkę i jabłko obrać, z jabłka usunąć gniazdo nasienne, zetrzeć na dużych oczkach tarki.
Natkę pietruszki opłukać, otrzepać z wody i drobno posiekać. Cytrynę dokładnie wyszorować, sparzyć wrzątkiem i przetoczyć dłonią po blacie, aby oddała więcej soku.
Składniki surówki połączyć, doprawić do smaku niewielką ilością oleju, sokiem z cytryny, solą i miodem (niekoniecznie).
Natkę pietruszki opłukać, otrzepać z wody i drobno posiekać. Cytrynę dokładnie wyszorować, sparzyć wrzątkiem i przetoczyć dłonią po blacie, aby oddała więcej soku.
Składniki surówki połączyć, doprawić do smaku niewielką ilością oleju, sokiem z cytryny, solą i miodem (niekoniecznie).