Sposób przygotowania:
Ekspresowa surówka do obiadu
Pasternak, marchewkę i kalarepkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Obrane jabłko bez nasion zetrzeć na grubej tarce, skropić sokiem z cytryny, wymieszać. Kiszone ogórki i umyte rzodkiewki pokroić w cienkie półplasterki.
Wszystkie przygotowane składniki na surówkę wsypać do miski, skropić oliwą wymieszaną z miodem i łyżeczką soku z cytryny.
Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać, posypać posiekaną natką pietruszki, podawać od razu po przygotowaniu.
Wszystkie przygotowane składniki na surówkę wsypać do miski, skropić oliwą wymieszaną z miodem i łyżeczką soku z cytryny.
Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać, posypać posiekaną natką pietruszki, podawać od razu po przygotowaniu.
![Ekspresowa surówka do obiadu Ekspresowa surówka do obiadu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ekspresowa-surowka-do-obiadu-424526.jpg)
![Ekspresowa surówka do obiadu Ekspresowa surówka do obiadu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ekspresowa-surowka-do-obiadu-424527.jpg)
![Ekspresowa surówka do obiadu Ekspresowa surówka do obiadu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ekspresowa-surowka-do-obiadu-424528.jpg)
![Ekspresowa surówka do obiadu Ekspresowa surówka do obiadu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ekspresowa-surowka-do-obiadu-424529.jpg)