pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Surówka z kapusty

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Tak przygotowana surówka może stać w słoiku w lodowce nawet kilka tygodni.

Surówka z kapusty

Składniki:

Surówka z kapusty

 

  • 2 kg kapusta biała,
  • 1 seler korzeniowy,
  • 2 łyżki Sól,
  • 3 łyżki musztarda sarepska,
  • 1/2 szklanki ocet 10 %,
  • 1 szklanka olej,
  • cebula duża,
  • 2 papryka czerwona świeża,
  • 3 marchewka,
  • 1/2 szklanki cukier

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty
Kapustę szatkujemy. Marchew ucieramy na tarce, paprykę i cebulę kroimy w kostkę. Z pozostałych składników robimy sos: Olej podgrzewamy z cukrem, dodajemy potarty seler. Gotujemy ok 10 min i dodajemy sól,ocet,musztardę. Gotowym sosem zalewamy kapustę.

Tagi:

kapusta