bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 870]

Surówka z kapusty pekińskiej z pomarańczą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Często tą surówkę przyrządzam do pieczonego drobiu, szczególnie do kaczki. Doskonale pasuje i jest smaczna, polecam.

Surówka z kapusty pekińskiej z pomarańczą

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej z pomarańczą

 

  • 1 kapusta pekińska

 

  • 2 marchewki

 

 

  • Sos:

 

  • 2 łyżki chrzanu

 

  • 3 łyżki majonezu

 

 

  • cukier

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej z pomarańczą
Kapustę pekińską myjemy, osuszamy i drobno siekamy, obrana marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Umyte pomarańcze filetujemy, kroimy na mniejsze kawałki.

Wszystko przekładamy do miski, dodajemy majonez, chrzan, doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.

Wszystko dokładnie mieszamy, surówkę wstawiamy do lodówki.