pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Surówka z małosolnym, rzodkiewką i kapus

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

surówkę zjadamy zaraz po przygotowaniu. pozostawienie na dłużej może zakwasić kapustę

Surówka z małosolnym, rzodkiewką i kapus Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Surówka z małosolnym, rzodkiewką i kapus

 

  • ogórki małosolne 4
  • kapusta biała ½ główki
  • rzodkiewka 1 pęczek
  • cukier 2 łyżki
  • olej lniany 3 łyżki
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Surówka z małosolnym, rzodkiewką i kapus
Ogórki małosolne trę na drobnych oczkach tarki. Podobnie rzodkiewkę. Kapustę białą drobno siekam. Dodaję cukier oraz sól do smaku. Jeszcze olej lniany i wszystko razem mieszam. Gotowe. Surówkę nadaje się bezpośrednio do spożycia. Smacznego.
Surówka z małosolnym, rzodkiewką i kapus
Wszystkie skladniki surkówki drobno szatkujemy
Surówka z małosolnym, rzodkiewką i kapus
Przygotowane składniki mieszamy i dodajemy dodatki