Sposób przygotowania:
Surówka z pora i rzodkiewki
Pora pokroić w plastry lub pół plastry. Przelać wrzątkiem lub po prostu zalać wrzątkiem na 2-3 minuty aby por zmiękł i stracił nieco ostry smak. Dobrze osączyć na sicie.
Rzodkiewkę dowolnie pokroić lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach, moja rzodkiewka była cienka i podłużna więc pokroiłam w plasterki.
Przygotowanego wcześniej i osączonego pora wymieszać z rzodkiewką i koperkiem. Następnie dodać jogurt i majonez i ponownie wymieszać.
Do smaku doprawić solą ziołową. Można od razu podawać do obiadu ale najlepsza jest jak się trochę przegryzie.
Rzodkiewkę dowolnie pokroić lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach, moja rzodkiewka była cienka i podłużna więc pokroiłam w plasterki.
Przygotowanego wcześniej i osączonego pora wymieszać z rzodkiewką i koperkiem. Następnie dodać jogurt i majonez i ponownie wymieszać.
Do smaku doprawić solą ziołową. Można od razu podawać do obiadu ale najlepsza jest jak się trochę przegryzie.