Sposób przygotowania:
Surówka zięcia
Z kapusty zdejmujemy pierwsze i razem a szalotką ścieramy na dużych oczkach tarki, solimy i skrapiamy sokiem z cytryny. Przykrywamy i odstawiamy na min. kilkanaście minut.
Następnie dodajemy startą czerwoną paprykę, doprawiamy cukrem ,pieprzem, dobrze mieszamy i znów odstawiamy na jakieś 5 minut.
Przed samym podaniem skrapiamy oliwą z oliwek, i posypujemy szczypiorkiem.
Miłośnicy majonezu, mogą dodać 1 łyżkę, wtedy uzyskamy też pyszną SAŁATKĘ.
Następnie dodajemy startą czerwoną paprykę, doprawiamy cukrem ,pieprzem, dobrze mieszamy i znów odstawiamy na jakieś 5 minut.
Przed samym podaniem skrapiamy oliwą z oliwek, i posypujemy szczypiorkiem.
Miłośnicy majonezu, mogą dodać 1 łyżkę, wtedy uzyskamy też pyszną SAŁATKĘ.