Hrabina w kuchni

Hrabina w kuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 383]

Surówka ze świeżych warzyw

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 14

Lekka i zdrowa wiosenna surówka ze świeżych warzyw, bogata w witaminy, również pyszny dodatek do obiadu.

Surówka ze świeżych warzyw

Składniki:

Surówka ze świeżych warzyw

 

  • 1 ogórek
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • mała główka sałaty
  • 1 mały por
  • 1 papryka czerwona
  • koper świeży
  • szczypiorek
  • 3 łyżki oliwy
  • sok z cytryny
  • sól himalajska
  • czubryca zielona

Sposób przygotowania:

Surówka ze świeżych warzyw
Warzywa umyć. Ogórek pokroić w kostkę, rzodkiewkę i pora w talarki.

Sałatę porwać na mniejsze kawałki, paprykę czerwoną pokroić w paski, koper i szczypiorek posiekać.

Dodać oliwę, przyprawy do smaku i skropić sokiem z cytryny. Wszystkie składniki wymieszać.

Najlepiej podawać zaraz po przygotowaniu.