Elficzna

Elficzna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Surówka z selera naciowego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Fajna i zdrowa surówka do obiadu

Surówka z selera naciowego

Składniki:

Surówka z selera naciowego

 

  • ok 5 łodyg selera naciowego
  • 1 świeży spory ogórek
  • mały por
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • łyżka majonezu
  • łyżka jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz
  • szczypta cukru

Sposób przygotowania:

Surówka z selera naciowego
Łodygi selera myję i kroje w cienkie plasterki. Ogórka obieram i kroję w pół talarki również dość drobno. Wszystko wsypuję do miski. Pora przekrajam na pół, dokładnie myje po czym kroję w pół talarki i dorzucam do reszty. Do miski wsypuję szczypiorek, wlewam majonez, jogurt oraz wsypuje sól i pieprz do smaku oraz odrobinkę cukru. Wszystko dokładnie mieszam wstawiam na trochę do lodówki.

Tagi:

seler