Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Surówka z selera i rzodkiewki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pełna witamin surówka przygotowana z korzenia selera oraz rzodkiewki jest pysznym dodatkiem do drugiego dania.

Surówka z selera i rzodkiewki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z selera i rzodkiewki

 

Sposób przygotowania:

Surówka z selera i rzodkiewki
Seler obrać, umyć i zetrzeć na grubych oczkach. Skropić sokiem z cytryny.

Umytą rzodkiewkę również zetrzeć na grubych oczkach, dodać do selera. Dodać łyżkę majonezu. Oprószyć solą i czarnym mielonym pieprzem.

Wszystkie składniki wymieszać razem. Surówkę przed podaniem włożyć na 15 minut do lodówki, aby smaki się przegryzły.  


Surówka z selera i rzodkiewki
Seler zetrzeć na grubych oczkach i skropić cytryną.
Surówka z selera i rzodkiewki
Rzodkiewkę zetrzeć na grubych oczkach i dodać do selera.
Surówka z selera i rzodkiewki
Do wszystkich składników dodać łyżkę majonezu.
Surówka z selera i rzodkiewki
Surówkę oprószyć solą i zmielonym pieprzem.