Agnieszka Rec

Agnieszka Rec

Złoty Ekspert
[Przepisów: 540]

Surówka z selera

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Prosta,tania, smaczna i zdrowa surówka z selera. Wspaniały dodatek do ciepłych dań lub jako samodzielna przekąska w ciągu dnia.

Surówka z selera

Składniki:

Surówka z selera

warzywa i owoce:

sos :

  • 4 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany
  • sól i cukier do smaku

Sposób przygotowania:

Surówka z selera

Przygotowanie warzyw i owoców

Selery i jabłka dokładnie umyć,obrać. Następnie zetrzeć wszystko na drobnych oczkach tarki do jarzyn. Starty seler z jabłkami od razu wymieszać z sokiem z cytryny.

Przygotowanie sosu do surówki :

Jogurt naturalny lub śmietanę doprawić do smaku solą i cukrem,wymieszać.

Etap końcowy:

Starty seler i jabłka dokładnie łączymy z przygotowanym sosem. Gotową surówkę wkładamy do lodówki aby smaki się "przegryzły".


Tagi:

jogurt