Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Sushi galaretowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

połaczenie deseru i sushi;)

Sushi galaretowe

Składniki:

Sushi galaretowe

 

  • 1 jajko
  • 1 łyżka cukru
  • 3 łyzki maki
  • 2 łyzki mleka
  • 3 lyżki margaryny
  • Galaretki czerwona, zielona, żółta
  • Dzem z owoców leśnych

 

Sposób przygotowania:

Sushi galaretowe
Przygotowac galaretki w połowie wody i wylac na talerz. Po stężeniu pociąc w paski. Białko ubic cukrem, dodać żółtko i jeszcze chwilę pomiksowac. Dodac mleko, margarynę i makę i dokładnie wymieszać. Smazyc z obu stron do zarumienienia. W naleśniki zawinąć paski galaretki i brzoskwinie. Pociąć na kawałki ok. 4 cm.

Tagi:

jajko jajka mak