Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Świńskie ryjki z cebulą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Apetyczne parówkowe "świńskie ryjki" z cebulą.

Świńskie ryjki z cebulą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Świńskie ryjki z cebulą

 

  • 4 cienkie parówki
  • 1 duża cebula
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • sól
  • pieprz
  • oliwa
  • keczup

Sposób przygotowania:

Świńskie ryjki z cebulą
Parówki myjemy i osuszamy. Obieramy z osłonek. Kroimy parówki na 3cm kawałki. Przygotowane kawałki parówek nacinamy z dwóch stron. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Na patleni rozgrzewamy odrobinę oliwy, wrzucamy parówki i cebulę. Podsmażamy cały czas mieszając (nacięcia na parówkach się rozszerzą i będą przypominać świńskie ryjki). Następnie dodajemy przecier, mieszamy i chwilę smażymy. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Wykładamy potrawę na talerz i polewamy keczupem. Podajemy z pieczywem.
Świńskie ryjki z cebulą
Parówki myjemy i osuszamy. Obieramy z osłonek. Kroimy parówki na 3cm kawałki. Przygotowane kawałki parówek nacinamy z dwóch stron.
Świńskie ryjki z cebulą
Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w piórka.
Świńskie ryjki z cebulą
Na patleni rozgrzewamy odrobinę oliwy, wrzucamy parówki i cebulę. Podsmażamy cały czas mieszając (nacięcia na parówkach się rozszerzą i będą przypominać świńskie ryjki).
Świńskie ryjki z cebulą
Następnie dodajemy przecier, mieszamy i chwilę smażymy. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Wykładamy potrawę na talerz i polewamy keczupem. Podajemy z pieczywem.

Tagi:

cebula