Sposób przygotowania:
Szarlotka w kieliszku bez pieczenia
Jabłka obrać z skórki.Zetrzeć na tarce na grubych oczkach.Na patelni poddusić jabłka z cukrem i cynamonem do miękkości i odłożyć do wystudzenia..Herbatniki rozkruszyć w blenderze lub rozgnieść wałkiem.
Bita śmietana;zimną kremówkę ubić z cukrem pudrem ,na końcu dodać rozpuszczoną żelatynę w 1/4 szkl ciepłej wody i zmiksować.
.Nałożyć do kieliszków warstwę jabłek,rozkruszone herbatniki,bitą śmietanę,jabłka,herbatniki i na końcu udekorować bitą śmietaną.
Bita śmietana;zimną kremówkę ubić z cukrem pudrem ,na końcu dodać rozpuszczoną żelatynę w 1/4 szkl ciepłej wody i zmiksować.
.Nałożyć do kieliszków warstwę jabłek,rozkruszone herbatniki,bitą śmietanę,jabłka,herbatniki i na końcu udekorować bitą śmietaną.