Sposób przygotowania:
Szaszłyki drobiowo-warzywne z piekarnika
1. Mięso myjemy i kroimy w średniej wielkości kostkę. Posypujemy przyprawą i wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny (najlepiej na całą noc). 2. Papryki myjemy, wyrzucamy gniazda nasienne i kroimy w większą kostkę. 3. Cebule obieramy i razem z kiełbasą kroimy w plasterki. 4. Przygotowujemy 8 szt. długich wykałaczek i nabijamy na nie na przemian wszystkie składniki naszych szaszłyków. 5. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Szaszłyki układamy na kratce, a na dole piekarnika wkładamy blachę z wyposażenia kuchenki (będą na nią skapywać tłuszcz i soki). Szaszłyki pieczemy ok. 15-20 minut. W połowie pieczenia przewracamy na drugą stronę. Podajemy od razu.
marietta