Sposób przygotowania:
Sznycle z indyka, pure kalafiorowe,maślany groszek
Podziel pierś indyka na 4 kotleciki i ubij je delikatnie. Przypraw solą, pieprzem i obsyp lekko mąką. Ubij jajko i kolejno maczaj pierś panierujac następnie w bułce tartej. Podziel kalafior na różyczki zalej mlekiem i gotuj aż płyn wyparuje. Rozgrzej patelnie dodaj olej kokosowy i smaż twoje sznycle na średnim ogniu po 2 minuty z każdej strony. Ubij na pure kalafiora z dodatkiem łyżki masła. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Przygotuj wodę z octem winnym w proporcji 1 do 1, a na 100 ml marynaty przypadają 2 łyżki cukru. Dostosuj ilość marynaty do ilości brukwi. Pokrój na cienkie plasterki brukiew i zalej marynatą.
Sparz groszek na sitku w gorącej wodzie. Przełóż do miski dodaj łyżkę masła, sól, pieprz i posiekaną miętę (u mnie brakło) jeżeli masz doda świeżości.
Nakładaj pure kalafiorowe, sznycle dookoła maślany groszek i marynowaną brukiew. Możesz dołączyć również ćwiartki cytryny dla orzeźwiającego efektu!
Sparz groszek na sitku w gorącej wodzie. Przełóż do miski dodaj łyżkę masła, sól, pieprz i posiekaną miętę (u mnie brakło) jeżeli masz doda świeżości.
Nakładaj pure kalafiorowe, sznycle dookoła maślany groszek i marynowaną brukiew. Możesz dołączyć również ćwiartki cytryny dla orzeźwiającego efektu!
ETAP 1: