Sposób przygotowania:
Jaglanka na mleku migdałowym z bananem i jackfruit
1. Mleko migdałowe zagotowujemy, wsypujemy kaszę jaglaną i gotujemy do miękkości na małym ogniu często mieszając około 15-20 minut, w razie potrzeby dolewamy mleka migdałowego. Ugotowaną kaszę przekładamy do większej szklanej miski i lekko studzimy.
2. Następnie kaszę miksujemy blenderem ręcznym na gładki krem.
3. Banany obieramy i kroimy w plasterki, suszone owoce kroimy na mniejsze kawałki.
4. Na dno miseczek wykładamy połowę bananów, następnie kaszę jaglaną, pozostałe banany i pokrojone suszone owoce jackfruit.
5. Jaglankę podajemy. Smakuje na ciepło i jak i na zimno. Smacznego życzę.
Moje rady:
Z tej receptury wychodzi 2 większe porcje lub 4 mniejsze.
Banany można skropić sokiem z cytryny.
Jackfriut to owoc z drzewa bochenkowego ( chlebowca ).
2. Następnie kaszę miksujemy blenderem ręcznym na gładki krem.
3. Banany obieramy i kroimy w plasterki, suszone owoce kroimy na mniejsze kawałki.
4. Na dno miseczek wykładamy połowę bananów, następnie kaszę jaglaną, pozostałe banany i pokrojone suszone owoce jackfruit.
5. Jaglankę podajemy. Smakuje na ciepło i jak i na zimno. Smacznego życzę.
Moje rady:
Z tej receptury wychodzi 2 większe porcje lub 4 mniejsze.
Banany można skropić sokiem z cytryny.
Jackfriut to owoc z drzewa bochenkowego ( chlebowca ).
ciasteczka
Babeczka35
Nam bardzo smakowała, polecam :)
biedroneczki
Babeczka35
Dziękuję :)
robaczek
Babeczka35
Dziękuję i polecam :)
mocsłodkości
Babeczka35
Polecam spróbować :)
lukrowanepierniczki
Babeczka35
Dziękuję i polecam :)
Czekoladka 2