Sposób przygotowania:
Szybka, smaczna surówka do obiadu
Kapustę białą obieramy z brzydkich liści, kroimy na ćwiartki i szatkujemy ( możemy również zetrzeć na tarce).
Kapustę oprószamy solą i zostawiamy na 20 minut, aby puściła sok
Odciskamy nadmiar soku a do kapusty ścieramy na tarce duże oczka obraną marchewkę,dodajemy obraną pokrojoną cebulę (lepszy jest por ale niestety mi brakło),
oraz przyprawiamy do smaku pieprzem i solą.
Następnie dodajemy cukier i ocet dokładnie mieszamy aż składniki się połączą.
Majonez mieszamy ze śmietaną ( może być jogurt naturalny) dodajemy do sałatki i ponownie mieszamy.
Kapustę oprószamy solą i zostawiamy na 20 minut, aby puściła sok
Odciskamy nadmiar soku a do kapusty ścieramy na tarce duże oczka obraną marchewkę,dodajemy obraną pokrojoną cebulę (lepszy jest por ale niestety mi brakło),
oraz przyprawiamy do smaku pieprzem i solą.
Następnie dodajemy cukier i ocet dokładnie mieszamy aż składniki się połączą.
Majonez mieszamy ze śmietaną ( może być jogurt naturalny) dodajemy do sałatki i ponownie mieszamy.
SylaUla
BozenaMatuszczyk
Dziękuję jest na prawdę pyszna ;)
gusia1000