Sposób przygotowania:
Szybkie ciasteczka
Przygotować niezbędne składniki na ciasteczka. Masło z temperatury pokojowej utrzeć z cukrem pudrem na jednolitą i gładką masę dodać mąkę, wymieszać a następnie ręką wyrobić ciasto. Wstawić ciasto do lodówki w celu schłodzenia. Wyjąć ciasto. Ciasto wyłożyć na stolnicę posypaną mąką i rozwałkować na grubości około 1 cm, foremkami o tematyce Wielkanocnej , serduszkami oraz innymi dowolnymi foremkami wycinać ciasteczka. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i układać ciasteczka na blasze. Wstawić do nagrzanego piekarnika do temperatury około 170- 180 stopni C i piec przez około 20- 30 minut, do momentu kiedy ciasteczka zarumienią się na złoty kolor. Udekorować gotowym lukrem spożywczym w dowolny sposób, wykrawając dowolne kształty i przykładać na ciastka.