sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Szynka faszerowana jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Szybka i smaczna przekąska.

Szynka faszerowana jajkiem

Składniki:

Szynka faszerowana jajkiem

 

  • składniki:
  • 8 plasterków szynki gotowanej
  • 8 jajek
  • pęczek szczypiorku
  • sól,pieprz
  • majonez

Sposób przygotowania:

Szynka faszerowana jajkiem
Jajka gotujemy w lekko osolonej wodzie na twardo. Obieramy i drobno siekamy. Szczypiorek dokładnie myjemy i siekamy. Mieszamy z jajkami. Doprawiamy solą, pieprzem i majonezem. Dla wyostrzenia smaku możemy dodać łyżkę chrzanu lub musztardy. Farszem smarujemy plasterki szynki i zawijamy w ruloniki. Możemy spiąć wykałaczkami. Smacznego