Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Tartuffo

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Czekoladę połamać na kawałki, rozpuścić w rondelku na małym ogniu, dodać cukier i

Tartuffo

Składniki:

Tartuffo

 

  • 20 dag czekolady
  • 20 dag bitej śmietany
  • 10 dag margaryny
  • 5 łyżek cukru
  • 3 żółtka
  • wiórki czekoladowe

Sposób przygotowania:

Tartuffo
Czekoladę połamać na kawałki, rozpuścić w rondelku na małym ogniu, dodać cukier i margarynę. Przestudzić. Do ciepłej masy dodać żółtka i śmietanę, całość dokładnie wymieszać. Wstawić na 20 minut do lodówki. Z masy formować kulki i obtaczać w posypce wiórków czekoladowych.

Tagi:

czekolada