Sposób przygotowania:
Tęczowe "pisanki"
Przygotowanie "pisanek" wymaga przede wszystkich cierpliwości. Każdą z galaretek rozpuszczamy w połowie szklanki gorącej wody. Zostawiamy, aż ostygną. W tym czasie, każde jajko delikatnie nakłuwamy z jednej strony i ściągamy kawałek skorupki. Zawartość przelewamy na dowolnego naczynia. Nie będzie nam potrzebna. Skorupki delikatnie płuczemy w środku. Wkładamy je równo do wytłaczanki. Wlewamy po 2 łyżeczki zimnej galaretki do skorupek. Do każdej możemy wybrać inny kolor. Wstawiamy do lodówki. Kiedy zastygną, wlewamy kolejne 2 łyżeczki w innym kolorze i ponownie wstawiamy do lodówki. Czynność powtarzamy do całkowitego zapełnienia skorupek. Zostawiamy w lodówce, aż galaretki zastygną całkowicie. Obieramy je delikatnie ze skorupek.
marietta
sammakko
dziękuję :)