Sposób przygotowania:
Tęczowy sernik na zimno
Zrobić galaretkę pomarańczową i agrestową na 0,3l wody. Przelać do naczynia i pozostawić do stężenia. Gotową galaretkę pokroić w kostkę, wymieszać dwa smaki i podzielić na połowę. Przygotować galaretkę ananasowa w 0,2 l wody i dodać 4-5 łyżeczek żelatyny - dokładnie rozmieszać. Ostudzoną, ale nie zastygniętą wymieszać z 450g serka homogenizowanego waniliowego i dodać połowę galaretki w kostkę. Wlać do tortownicy i poczekać, aż stężeje około 3 -4 godziny. Przygotować galaretkę agrestową 2 opakowania rozpuścić w 0,7l wody, po ostudzeniu przelać do tortownicy na zastygnięty ser. Odczekać, aż zastygnie ok. 2,5 godziny Przygotować galaretkę truskawkową w 0,2 l wody i dodać 4-5 łyżeczek żelatyny - dokładnie rozmieszać. Ostudzoną, ale nie zastygniętą wymieszać z zmiksowanymi truskawkami i 450g serka homogenizowanego waniliowego. Całość wypieszczać z pozostałą połowa galaretki w kostkę. Przelać do tortownicy. Przygotować galaretkę truskawkową 2 opakowania rozpuścić w 0,7l wody. Po ostygnięciu wylać do tortownicy, pozostawić na około 3 godziny w lodówce. Smacznego
Netka