Sposób przygotowania:
Tilapia srebrna z kiełkami buraczka
Cytrynę dokładnie wyszorowałam, sparzyłam i osuszyłam. Z części otarłam skórkę i wymieszałam ją z mąką do panierowania. Tilapię oskrobałam z łusek, odcięłam łeb, dokładnie opłukałam i osuszyłam papierowym ręcznikiem. Wycięłam z niej dwa płaty mięsa – żeber nie usuwałam. Pozostałości ryby, tzn. łeb i kręgosłup z resztkami mięsa zamroziłam, aby przy okazji wykorzystać na wywar rybny. Cytrynę przekroiłam na pół, sokiem z połówki pozbawionej skórki polałam rybę. Płaty oprószyłam z obu stron solą i pieprzem cytrynowym, opanierowałam w mące wymieszanej ze skórką cytrynową i usmażyłam z obu stron na rozgrzanym oleju. Rybę przełożyłam na talerze, przybrałam plastrami odkrojonymi z drugiej połówki cytryny i obsypałam kiełkami buraczka. Podałam z ryżem.
2milutka
edytaha
Dziękuję Agatko :)
monikaT83
edytaha
Dzięki :) Żaden wstyd Monisiu, ja do swoich przymierzałam się ze trzy tygodnie :)
zewa
edytaha
Dzięki Ewciu, ja też mam jeszcze czerwoną kapustę i rzodkiewkę, muszę sobie nastawić :)
Netka
edytaha
Dziękuję Netko :)
mysza75
edytaha
Dziękuję Myszko :)
zbysiowa
edytaha
Zdarza się Madziu :)