Sposób przygotowania:
Tiramisu
Jajka wbić do miseczki, dodać cukier, skórkę oraz sok z cytryny,
miseczkę umieścić nad garnkiem z gotująca się wodą i ubić na puszysty krem. Masę lekko przestudzić. Biały ser rozmieszać mikserem, wlać jajka i dokładnie wymieszać. Biszkopty połamać połowę ułożyć na dnie pócharków. Kawę wymieszać z amaretto, polać ciastka. Na biszkopty wyłożyć połowę kremu, przykryć resztą ciasteczek i wylać pozostały krem. Deser chłodzić w lodówce około 60 min udekorować skórką cytrynową można posypać kawą.
miseczkę umieścić nad garnkiem z gotująca się wodą i ubić na puszysty krem. Masę lekko przestudzić. Biały ser rozmieszać mikserem, wlać jajka i dokładnie wymieszać. Biszkopty połamać połowę ułożyć na dnie pócharków. Kawę wymieszać z amaretto, polać ciastka. Na biszkopty wyłożyć połowę kremu, przykryć resztą ciasteczek i wylać pozostały krem. Deser chłodzić w lodówce około 60 min udekorować skórką cytrynową można posypać kawą.
misia53
sakosiara