Sposób przygotowania:
Tiramisu
Ubijamy smietane z odrobina cukru. Do ubitej smietany dodajemy ser mascarpone, wazne jest aby sera bylo co najmniej polowe w stosuku do bitej smietany.Delikatnie mieszamy i przekladamy w fartuch cukierniczy lub robimy tube z papieru pergaminowego. Prostokatna kartke papieru zawijamy po prekatnej i tuba gotowa.Kawe mieszamy z naszym likierem Tia Maria.Na dno szklanki lub pucharku kladziemy warstwe naszego sera z bita smietana nastepnie pokrojone w kwadraty ok 2cm/2cm biszkopty namaczamy w kawie z likiererm, jednak z umiarem, namoczony biszkopt (2 kawalki) ukladamy na warstwie bitej smietany. Nastepnie na biszkopt ponownie warstwa bitej smietany.Sytuacja sie powtarza 3 raz, zakanczamy bita smietana ktora posypujemy kakao lub tarta czekolada
Henia
sylwus