Sposób przygotowania:
Tiramisu w szklance.
Świeżo zaparzoną kawę odstawiamy by ostygła. Borówki płuczemy i dokładnie osuszamy. Biszkopty łamiemy na pół. Serek mieszamy z cukrem waniliowym i jeśli jest dla nas mało słodkie dosładzamy jeszcze. Należy jednak pamiętać, że biszkopty są już słodkie. Na dno szklanki lub pucharka kładziemy połówki ciastek aby zakryły dno. I za pomocą łyżeczki polewamy dość obficie kawą. Na ciastka dajemy warstwę serka i znów powtarzamy czynność z biszkoptami. Na biszkopty sypiemy borówki i ostatnia warstwa to serek. Wierzch posypujemy kakao lub w inny sposób dekorujemy.
reanja
Ela Dz
Taka mała prowokacja :)
zbysiowa
Ela Dz
Dzięki Madziu :)
czekoladka_m
Ela Dz
A proszę bardzo...ale jutro tu na mnie czeka szklanka i to czysta:) :DD