Sposób przygotowania:
Tiramisu z czekoladą
Jajko ubijamy razem z 1 łyżką cukru pudru na kogiel- mogiel. Następnie dodajemy mąkę i proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy.
Blaszkę smarujemy olejem i wylewamy na nią ciasto. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 30 min w temp. 180 stopni. Po tym czasie wyjmujemy z piekarnika i studzimy.
Ostudzony biszkopt kroimy w kosteczkę. Kawę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do ostudzenia.
Czekoladę ścieramy na tarce o dużych oczkach i odstawiamy. Do miseczki przekładamy pokrojony biszkopt i zalewamy go ostudzoną kawą, mieszamy aż ciasto wchłonie płyn i odstawiamy.
Żółtka ubijamy z cukrem na kogiel - mogiel i dodajemy ricottę, jeszcze chwilę ubijamy aż składniki dobrze się połączą.
Do pucharków (3-4 szt w zależności od wielkości) wkładamy po łyżce kawowych biszkoptów, na to kładziemy po 2 łyżki serka i posypujemy 1 łyżką startej czekolady.
Na czekoladzie kładziemy kawowe biszkopty, 2 łyżki serka i 1 łyżkę startej czekolady. Przechowujemy w lodówce. Przed podaniem dekorujemy miętą.
Blaszkę smarujemy olejem i wylewamy na nią ciasto. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 30 min w temp. 180 stopni. Po tym czasie wyjmujemy z piekarnika i studzimy.
Ostudzony biszkopt kroimy w kosteczkę. Kawę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do ostudzenia.
Czekoladę ścieramy na tarce o dużych oczkach i odstawiamy. Do miseczki przekładamy pokrojony biszkopt i zalewamy go ostudzoną kawą, mieszamy aż ciasto wchłonie płyn i odstawiamy.
Żółtka ubijamy z cukrem na kogiel - mogiel i dodajemy ricottę, jeszcze chwilę ubijamy aż składniki dobrze się połączą.
Do pucharków (3-4 szt w zależności od wielkości) wkładamy po łyżce kawowych biszkoptów, na to kładziemy po 2 łyżki serka i posypujemy 1 łyżką startej czekolady.
Na czekoladzie kładziemy kawowe biszkopty, 2 łyżki serka i 1 łyżkę startej czekolady. Przechowujemy w lodówce. Przed podaniem dekorujemy miętą.