Sposób przygotowania:
Jabłkowe crepe suzette
Z podanych obok składników przygotuj leiste ciasto naleśnikowe, kiedy ciasto będzie gotowe wylewaj je porcjami na rozgrzaną patelnię smażąc cienkie naleśniki.
W między czasie przygotuj nadzienie:
Obrane i wydrylowane jabłka pokrój w grube plastry i obsmaż je z obu stron na maśle z dodatkiem cukru i cynamonu.
Na połowie naleśnika wyłóż podsmażone jabłka i przykryj je drugą połową naleśnika, całość złóż jeszcze na pół tworząc charakterystyczny kształt.
Na patelni rozpuść masło i dodaj do niego cukier, po chwili zalej całość miodem pitnym i dodaj cynamon.
Na tak powstały sos wyłóż naleśniki, posyp je rodzynkami i chwile podduś, podawaj na gorąco.
W między czasie przygotuj nadzienie:
Obrane i wydrylowane jabłka pokrój w grube plastry i obsmaż je z obu stron na maśle z dodatkiem cukru i cynamonu.
Na połowie naleśnika wyłóż podsmażone jabłka i przykryj je drugą połową naleśnika, całość złóż jeszcze na pół tworząc charakterystyczny kształt.
Na patelni rozpuść masło i dodaj do niego cukier, po chwili zalej całość miodem pitnym i dodaj cynamon.
Na tak powstały sos wyłóż naleśniki, posyp je rodzynkami i chwile podduś, podawaj na gorąco.